از مدار های الکتریکی ۱ نترسیم ( رهنمای جامع شیوه مطالعه درس مدار یک )

درس مدارهای الکتریکی ۱ یکی از درس‌های پایه‌ای تمام گرایش‌های مهندسی برق می‌باشد و در این درس دانشجویان برای اولین بار با فضای کاری مهندسی برق برخورد خواهند کرد. بنابراین این درس شامل تحلیل مدارهای الکتریکی ساده شامل مقاومت‌ها، خازن‌ها، سلف‌ها، ترانسفورماتورها و تقویت کننده‌های عملیاتی است. توانایی درک نحوه کار ادوات پایه مذکور پیش نیاز اساسی برای سایر دروس مهندسی برق از جمله دروس گرایش الکترونیک مانند الکترونیک ۱ و ۲ است.
همانطور که می‌دانید یک مدار الکتریکی از به هم پیوستن چند المان پایه‌ای مانند مقاومت‌ها، خازن‌ها و منابع ولتاژ در یک مسیر بسته ایجاد می‌شود. همه مدارات الکتریکی و الکترونیکی که در اطراف ما وجود دارند مانند تایمر لامپ داخل راهروها، فتوسل‌ها، منابع تغذیه ولتاژ، فانکشن ژنراتورها و … از به هم پیوستن تعداد زیادی از مدارات الکتریکی و الکترونیکی ساده تشکیل یافته‌اند که هر کدام از این زیرمجموعه‌ها وظیفه خاصی را بر عهده دارند. برای فهم کار کل مجموعه لازم است که با کار همه زیر مجموعه‌ها آشنا بود. درواقع درس مدار الکتریکی، یک درس کاملا مفهومی و مهارتی است. مقصود از مهارت، یعنی با تمرین بسیار در آن موضوع به مهارت برسید که این امر نیازمند، تمرین و زمان می‌باشد.
شاید مهمترین درس رشته‌ی مهندسی برق در هر گرایشی از برق همین درس مدارالکتریکی 1 باشد. چراکه این درس شاکله‌ی فهم برق و مرز میان برقی شدن و افراد غیر برقی است. البته این درس را رشته‌های کامپیوتر نیز می‌گذرانند اما بیشتر برای رشته‌ی برق مورد توجه قرار می‌گیرد. درست است که با مدارات الکتریکی در درس فیزیک چه در دوران دبیرستان و چه در فیزیک ۲ در دانشگاه آشنا می شویم اما مدار۱ خود به تنهایی می‌تواند ورای آنچه که ما از مداریک تصور می‌کنیم باشد.  برای فهم خوب و درک و حل صحیح مطالب این درس باید سر کلاس اساتید مختلف درس مداریک شرکت کرد و زمان زیادی را برای آن صرف نمود و کتاب‌های مختلف را مطالعه کرد. چرا که هر استادی در درس دادن خود نقاط ضعفی دارد که فقط با مطالعه و صحبت کردن با اساتید مختلف می‌توانیم این ضعف‌ها را که طبیعی هم هستند (به دلیل گستردگی درس مدار۱) پوشش دهیم. برای خواندن درس مدار الکتریکی به طور کلی نمی‌توان روش کلی را معرفی وتعیین کرد چون  پایه ی افراد و سطح آن‌ها در این درس است که روش مطالعه را تعیین می‌کند اما به طور کلی می‌توان گفت برای رسیدن به سطح مناسب در آن باید تمرین فراوانی  کرد تا به نتیجه‌ی دلخواه رسید. البته شما می‌توانید ازسایت بسیار خوب مکتب خونه فیلم های آموزشی مداریک را دانلود کنید و تماشا کنید. چراکه کامل و خوب هستند و به شما کمک می‌کنند.
منابع پر مخاطب درس مدار از دیدگاه آموزشی

 ۱-  مدارهای الکتریکی نوشته پرویز جبه دار (انتشارات بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر)
این کتاب که به سبک کلاسیک نگارش شده است، به روشی تقریبا آکادمیک به ارایه تئوری‌های درس مدار میپردازد. نظر به اینکه نگارنده این کتاب بنامترین استاد مدار ایران میباشند، مطالعه مثال‌های درسنامه این کتاب، به دانشجویان قوی توصیه میشود.
 ۲-  روش‌های سریع تحلیل مدارهای الکتریکی ۱ و ۲ نوشته مصطفی تقوی کنی (انتشارات راهیان ارشد – آزاده)
درسنامه چاپ جدید این کتاب که دربرگیرنده نکات کتابهای نظریه اساسی مدارها و شبکه‌ها” و مدارهای خطی و غیرخطی چوآ” می‌باشد، بیشتر برای دانشجویانی مناسب است که دارای سطح متوسط یا قوی در درس مدار می‌با شند و قصد تسلط بر روشهای سریع تحلیل سوالات مدار با تکیه بر حل تست را دارند (بیش از ۱۰۰۰ تست). توصیه میشود چنانچه در تئوری درس مدار احساس ضعف میکنید، ابتدا از مراجع سطح پایینتر استفاده کنید و پس از آموختن مطالب پایه، به این کتاب بپردازید. 
 ۳-  مدارهای الکتریکی ۱ و ۲ نوشته کارو زرگر (انتشارات پوران پژوهش)
درسنامه این کتاب که در بسیاری از موارد دقیقا کپی برداری از کتاب نظریه اساسی مدارها و شبکه‌ها ترجمه پرویز جبه دار” می‌باشد، همانند آن کتاب به روشی آکادمیک به ارایه تئوری‌های درس مدار میپردازد. بنابراین چنانچه پیش از این، کتاب نظریه اساسی مدارها و شبکه‌ها را مطالعه کرده‌اید، احتمالا مطالعه این کتاب کمک چندانی به شما نخواهد کرد. بدلیل وجود پاره‌ای از اشکالات علمی در قسمت‌هایی از جلد دوم این کتاب، مطالعه جلد دوم این کتاب به تنهایی توصیه نمی‌شود.
4- استفاده از جزوه‎های جزوه ننویس 
همانطور که در جریان هستید جزوه ننویس سعی کرده جزوه‌ای عالی از اساتید بسیار خوب را جمع آوری کند. نرم افزاری که برای این درس قرار داده شده است، یک اپلیکیشن ویژه سیستم عامل اندروید است. محتوا این اپلیکیشن بسیار غنی و کامل بوده چرا که جزوه برترکشور و مورد تایید بیش از 12 استاد دانشگاه سراسری و آزاد در شهرهای تبریز و تهران قرار گرفته است، بخش ویژه‌ای شامل سوالات پرتکرار کنکور کارشناسی ارشد و سوالات نکته‌دار و لم دار که اغلب در امتحانات پایان ترم یا میان ترم دانشگاه‌ سراسری و آزاد سوال می‌شود را درخود گنجانده است؛ همچنین  نگران جواب نمونه سوال‌ها نباشید چراکه  پاسخ تشریحی و کامل آن‌ها را نیز در آن وجود دارد. اپلیکیشن مدار1 همراه با محتوا و جزوه با کیفیت بالایی که درون خودش دارد برخی امکانات که ممکن است موقع درس خواندن مورد نیاز شما شود را نیز در خود جای داد است.
کسانی که قصد دارند در کنکور ارشد شرکت کنند بهتر است به این توصیه توجه داشته باشند  بارها به تجربه ثابت شده افرادی در کنکور کارشناسی ارشد موفق‌ترند که بیشترین سرمایه گذاری را روی تست‌های کنکورهای سال‌های گذشته می‌کنند. توجه کنید که تست‌های تالیفی تنها بشرطی برای شما مفید واقع می‌شوند که توسط یک استاد خبره و مسلط طراحی شده باشند و دارای روش‌های حل تستی باشند. بهرحال مجددا تاکید می‌کنیم که بیشترین انرژی خود را روی تست‌های استاندارد (کنکورهای سالهای گذشته) بگذارید و اگر فرصت اضافه پیدا کردید، به سراغ تست‌های تالیفی بروید. البته درصورتی که برای کنکور درس می‌خوانید بهتر است به این نحو باشد که اول،  به صورت عمیق و مفهومی متن و درسنامه موجود را بخوانید( بعضی‌ها بر این باورند که در مدار نیازی به عمیق خواندن متن درس نیست و شخص باید با حل تست به تسلط برسد که این کار برای این درس اشتباه است و باتوجه به مفهمومی‌تر شدن سوال‌های کنکور در درس مدار الکتریکی یک باید مفهوم را درک کنید و پس از آن به تست زنی و تمرین بپردازید در هنگام تمرین نیازی به حل کردن سوال‌های تشریحی نیست. چرا که بعد از مدتی خارج از حوصله خواهد بود. روش درس خواندن هر فردی برای هر درسی ممکن است متفاوت باشد ولی در مقاله سعی شد روش‌ صحیح  خواندن مدار الکتریکی گفته شود و بتوانیم این درس را با موفقیت پشت سر بگذاریم و آن را به یک غول تبدیل نکنیم چراکه هرکسی چیزی را بخواهد به آن می‌رسد شاید فقط لازم باشد کمی راه‌های مختلف را بشناسیم تا به هدف خود برسیم.

چرا اپلیکیشن برای هر درس در نظر گرفته شده است؟

تحول دنیای آموزش و منابع درسی

درس معادلات دیفرانسیل چیست؟ چگونه برای آن آماده شویم؟

درس معادلات دیفرانسیل چیست؟ چگونه برای آن آماده شویم؟

ریاضی مهندسی چگونه درسی است و چگونه باید آن را بخوانیم

از مدار های الکتریکی ۱ نترسیم ( رهنمای جامع شیوه مطالعه درس مدار یک )

درس استاتیک چیست و چگونه نمره‌ی بالایی در این درس بگیریم؟

درس ,مدار ,الکتریکی ,کتاب ,مطالعه ,یک ,درس مدار ,این درس ,این کتاب ,مدارهای الکتریکی ,الکتریکی ۱ ,نظریه اساسی مدارها ,تحلیل مدارهای الکتریکی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سانا کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. فروشگاه اینترنتی ایرانیان آی پارسا - وام دانلود برای شما یادداشت های ذهن من سماع قلم ooolooom الفلک الجاریة دانلود رایگان فون بک گراند اتلیه کودک و عروس و داماد پایگاه اطلاع رسانی رسمی مهندس بهمن شریفی